bio

“Ik maak me los, ik zwem me vrij. Verlaat de stilte diep in mij.” Rauw, speels en pijnlijk herkenbaar. Met zijn debuutsingle IK ADEM JE NU UIT laat Jeroen Dekkers (Enschede, 1989) zien dat hij zijn hart op zijn tong heeft liggen en dat smaakt naar meer.

Na een verbroken relatie en een geflopte theatervoorstelling bleek schrijven voor Jeroen een uitlaatklep. “Het was voor mij de manier om van een ellendig jaar iets heel positief te maken.” In samenwerking met producers Jack van de Ven en Huub Reijnders (BLØF, Guus Meeuwis) kwam zijn muziek tot leven in de vorm van Jeroens eerste EP MMM. De single IK ADEM JE NU UIT werd bijzonder goed ontvangen en heeft ondertussen al meer dan 100.000 streams op Spotify.

 

Met zijn debuut-EP laat Jeroen zien dat hij kleurrijk en veelzijdig is. Zijn muziek heeft de speelse teksten van Nielson de prettige lompheid van The Black Keys en de aanstekelijke grooves van Doe Maar. Eerlijke, energieke Nederpop die je schaamteloos laat dansen op je zorgen en je mislukte tinderdates als sneeuw voor de zon doet vergeten.

Naast zanger en songwriter is Jeroen Dekkers acteur en was hij onder andere te zien in de theatervoorstellingen SKY en DE ZERE NEUS VAN BERGERAC. Afgelopen december stond hij met zijn solovoorstelling VOOR ALTIJD KIND in het TapasTheater.

De single IK ADEM JE NU UIT is vanaf nu te beluisteren via Spotify, YouTube, Apple Music en Deezer.

© 2020 JEROEN DEKKERS | ZANGER - ACTEUR